Bejaarde boer: Bezig zijn is het beste medicijn

ANLOO - Tachtig jaar en nog steeds volop aan het werk. Jan Mulder uit Anloo heeft de koeien de deur uit gedaan, maar verbouwt nog steeds graan op zijn land.
Mulder is niet de enige oude boer, een kwart van alle boeren in Nederland is ouder dan 65 jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bejaarde boeren

De meeste bejaarde boeren zijn te vinden in de gemeenten Assen en De Wolden, bijna 30 procent. In 1987 was 1 op de 8 boeren ouder dan 65 jaar.

'Niet achter de geraniums'

Boer Mulder heeft geen zin om stil te zitten: "Bewegen is goed voor je. Bezig zijn, is het beste medicijn en achter de geraniums zitten, daar heb ik weinig zin in." Al zijn hele leven woont Mulder in dezelfde boerderij midden in Anloo en al sinds zijn jeugd werkt hij als boer.

Stoppen

Naast zijn agrarische bezigheden is Jan Mulder ook nog druk in diverse verenigingen. En stoppen met werken? Dat zit er nog niet in: "Ik heb dat nog niet gepland."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.