Schaatsclubs willen duidelijkheid over nieuwe ijsbaan

ASSEN - Drentse schaatsclubs dringen er bij de provincie op aan zo snel mogelijk een besluit te nemen over de locatie van de nieuwe ijsbaan. "Hoe langer de onzekerheid duurt, hoe slechter het is", aldus Sieme Kok van De Hunen uit Emmen.
De voorzitters van drie Drentse ijsclubs uitten hun zorgen vanochtend tijdens een wedstrijd voor de jeugd op de huidige baan in Assen. Die sluit na dit seizoen en het is nog onduidelijk voor welk nieuw initiatief de provincie kiest. Zowel
als
hebben plannen voor een nieuwe baan.

Leden haken af

Kok merkt nu al dat er leden afhaken vanwege de onzekerheid. "Ze wijken uit naar andere banen en worden daar dan lid. We zijn toch wel zo'n vijftien procent aan leden kwijt geraakt."
Collega Henk Hogendoorn van de schaatsvereniging Noordoost-Drenthe maakt zich ook zorgen. "Drenthe telt nu echt mee in de schaatssport en dat staat wel onder druk door de voortdurende onzekerheid."
Uitstel sluiting?
De schaatsclubs vinden dat er ook serieus gekeken moet worden of de huidige verouderde baan in Assen toch niet langer open kan blijven. "De tekortkomingen hier nemen we daarbij graag voor lief en financieel zouden we daar ook wel uit moeten kunnen komen."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.