Man uit Odoorn 'bedankt' zijn zorgverzekeraar

Weggen probeert er het beste van te maken (Rechten: archief RTV Drenthe)
Weggen probeert er het beste van te maken (Rechten: archief RTV Drenthe)
ODOORN - Henk Weggen uit Odoorn probeert de humor er maar van in te zien. "Deze week ontving ik een leuke verrassing van mijn zorgverzekeraar. De premie voor 2016 gaat, voor twee personen, slechts 9,90 euro per maand duurder worden. Ook het eigen risico gaat tien euro omhoog."
De zorgverzekeraar schrijft deze premieverhoging weg onder het mom 'het kan altijd erger'; wat vindt u van deze meevaller? Weggen doet zijn verhaal bij
.
'Ik heb staan juichen'
"Als gepensioneerde met een heel klein aanvullend pensioen heb ik natuurlijk staan juichen want het had ook best nog meer kunnen zijn. Zelf ben ik hartpatiënt en mijn vrouw heeft een hersenbloeding gehad. Daar hebben we beiden niet om gevraagd, maar we worden er wel voor gestraft. Naast de 770 euro eigen risico komen ook de reis- en parkeerkosten bij het ziekenhuis voor eigen rekening en dat is een behoorlijk bedrag kan ik u verzekeren."
IJdele hoop
Weggen vervolgt: "Van mijn pensioen valt niets te verwachten, indexering is al een paar jaar afgeschaft en nu maar hopen dat de AOW wel wordt aangepast. Maar ik ben bang dat dit ijdele hoop zal zijn. Nu vraag ik mij alleen nog af wie ik moet bedanken voor deze 'meevaller', want het had immers nog erger kunnen zijn."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.