'Mantinge heeft mooiste bushalte van Drenthe'

MANTINGE - Mantinge heeft op feestelijke wijze een nieuw bushokje in gebruik genomen. Niet zomaar een bushokje, maar eentje dat door inwoners van het dorp zelf in elkaar is gezet.
Toen de bushalte vanwege de bouw van een woning verplaatst werd, ontstond al snel het idee om bij de nieuwe halte een wachtruimte te maken. Het plan werd uitgewerkt en de gemeente Midden-Drenthe omarmde het initiatief. 

Saamhorigheid
Wethouder Emko Dolfing was bij de opening aanwezig. "Het geld komt vanuit het project Moek, dat staat voor mooi op eigen kracht. Het bevordert de saamhorigheid", aldus Dolfing.

Voorzitter Kees Kuik van plaatselijk belang is het daarmee eens. "We zijn hier heel wat uren mee bezig geweest en het was vaak gezellig, met een hapje en drankje er bij." De gemeente stelde 4500 euro beschikbaar, maar ook andere sponsors hebben meebetaald.

Mooiste
Volgens Kuik heeft Mantinge nu de mooiste bushalte van Drenthe. "Heel wat beter dan zo'n lelijk glazen ding." Het hokje is opgebouwd met dikke houten palen en heeft een natuurlijke dakbedekking.
Meer over dit onderwerp:
Mantinge gemeente Midden-Drenthe bushalte
Deel dit artikel: