Rolder Boys stunt tegen SC Joure, TEVV verliest in Winschoten

Rolder Boys bezorgde Joure de eerste nederlaag
Rolder Boys bezorgde Joure de eerste nederlaag
VOETBAL - Door de vele regenval werden diverse wedstrijden in de eerste klasse F vorige week afgelast. Drie daarvan werden vandaag ingehaald: Rolder Boys - SC Joure, WVV-TEVV en FVC-Emmen.
De voetballers van vv Emmen reisden voor de tweede keer tevergeefs af naar Leeuwarden, maar door sneeuw en onweer tijdens de wedstrijd zullen de mannen van trainer Nico Haak binnenkort
de reis naar Friesland moeten maken.

Rolder Boys - SC Joure 3-0

Rolder Boys won vanmiddag op eigen veld met 3-0 van SC Joure. SC Joure verloor hierdoor haar ongeslagen status.
Na 28 minuten kwam de ploeg van trainer Jan Korte op voorsprong door een treffer van Tom Westebring. "Een wereldgoal, in Rolde gemaakt", aldus Korte. "Ik dacht: hij geeft een pass of legt de bal breed, maar hij schoot hem linksdraaiend in de bovenste hoek. Zo een maakt hij 'm nooit weer."
In de veertigste minuut maakte Tim van Huffelen het tweede doelpunt na goed voorbereidend werk van Sander van Nijen. "Na rust gebeurde er wel wat", zegt Rolder Boys-trainer Jan Korte. "Toen werd er vrij snel een speler van Joure het veld afgestuurd met een rode kaart. Hij maakte in de ogen van de scheidsrechter een slaande beweging."
Rolder Boys speelde tegen tien man, maar dit duurde niet lang. Na een uur voetballen werd Janko Dekker met de tweede gele kaart van het veld gestuurd. Sander van Nijen bepaalde de eindstand voor de thuisploeg: 3-0.
"We hebben minder kansen gemist dan in de voorgaande wedstrijden. Dus dat is een pluspunt", concludeert Korte. "We hebben gestreden om de nul te houden. Mijn complimenten aan de ploeg daarvoor, maar vooral een compliment aan het bestuur. Die hebben ervoor gezorgd dat het veld bespeelbaar was vanmiddag."

WVV - TEVV 3-1

WVV begon goed aan de wedstrijd, maar in de achtste minuut maakte Sander Marissen namens TEVV uit 2e Exloërmond de goal vanuit de omschakeling. Voor rust kreeg de ploeg nog wat kansen en mogelijkheden, maar zette dit niet om in doelpunten.
In de 54e minuut kwam de tegentreffer van de Winschoters. "Het was lastig voor ons om de bal te hebben, dat was moeilijk", zegt TEVV-trainer Hans Kamphuis. "We creëerden wel wat, maar in de 77e minuut werd de 2-1 gemaakt. Dat was heel vervelend."
Nick Kroeze moest even later met een tweede gele kaart naar de kleedkamer. "Toen ontstonden er wat meer ruimtes, en werd de 3-1 gemaakt", vertelt Kamphuis. "We houden er een slecht gevoel bij over, we hadden verwacht dat we wel met een punt naar huis konden gaan."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.