Bewoners willen permanent in vakantiehuisjes op Het Timmerholt wonen

WESTERBORK - Bewoners van chaletpark Het Timmerholt willen permanent in hun recreatiehuis wonen. Ze pleiten bij de gemeente Midden-Drenthe voor een dubbelbestemming van de huisjes.
Niet gedoogd

Op het terrein staan ruim veertig recreatiechalets, waarin niet mag worden gewoond. René Gosse van de Initiatiefgroep Dubbelbestemming doet dat wel. Hij woont er nu acht jaar, maar wist toch waar hij aan begon?
"Dat klopt, het mag niet. Maar er werd nooit gehandhaafd. Dus iedereen hier dacht: het wordt gewoon gedoogd."

Dubbelbestemming

Met de dubbelbestemming willen bewoners dat de gemeente naast recreatie ook permanente bewoning toestaat. "Dan is de gemeente niet verantwoordelijk voor de infrastructuur, verlichting en voor het parkeren hier", zegt Gosse.

Win-win

Maar zijn chalet is dan ook ineens veel meer waard. "Ja, maar ik wil hier wonen. Ik wil niet verkopen", zegt Gosse. Volgens hem is het een win-winsituatie. "De gemeente krijgt meer geld van het Rijk, omdat het inwonertal toeneemt. Ze krijgen meer WOZ. Klaar."

Moeilijk te bewijzen

En als ze er niet mogen blijven wonen? "Dan moet de gemeente bewijzen dat we hier permanent wonen en dat is bijna niet te doen", denkt Gosse. Hij geeft als voorbeeld de gemeente Harderwijk. "Die heeft al 2,7 miljoen euro uitgegeven aan proceskosten om mensen uit hun woning te krijgen."
Midden-Drenthe besluit volgend jaar of mensen op Chaletpark Het Timmerholt mogen wonen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.