Wilhelmina Ziekenhuis in Assen houdt voor het eerst herdenking voor overleden patiënten

ASSEN - Voor nabestaanden van patiënten die het afgelopen jaar in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen zijn overleden, wordt vanavond een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd.
Het ziekenhuis verwacht tachtig mensen.
Voor het eerst
Volgens geestelijk verzorger en initiatiefnemer Petra de Kruijf is het voor het eerst dat een Drents ziekenhuis een herdenking voor overledenen houdt. "Het Martini Ziekenhuis in Groningen en het Nij Smellinghe Ziekenhuis in Drachten doen het al een tijdje."
Behoefte
Petra de Kruijf vertelt dat er behoefte bestaat bij mensen om hun geliefden te herdenken. "Dat is één van de redenen om het te doen."
De Kruijf zegt wel dat het ziekenhuis ook een beladen plek kan zijn voor nabestaanden. Zij sprak met iemand die het in eerste instantie maar niets vond, maar het uiteindelijk toch wel zag zitten. "Dat herinnert weer aan die plek. Maar misschien is het ook juist wel mooi en maakt het de plek minder beladen.

Afgelopen jaar overleden

Uitgenodigd zijn alle familieleden van patiënten die in de periode 1 januari tot 1 november 2015 in het ziekenhuis van Assen zijn overleden. "Er komen ook twee mensen die ons persbericht hebben gelezen en het heel jammer vonden dat er in de tijd dat hun partner of familielid overleed nog niet zo'n herdenking was."
Bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst worden gedichten voorgedragen en wordt er muziek gemaakt. "Mensen krijgen bij binnenkomst ook een steen, waarop ze de naam van hun dierbare schrijven. Op een bepaald moment in de bijeenkomst wordt die naam hardop gezegd. Vervolgens mogen ze die steen aan een denkbeeldige rivier leggen."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.