Ultimatum verloopt voor Vrijstaat Wonderland: 'Ik wacht rustig tot er iemand aan mijn deur staat te rammelen'

COEVORDEN - De naderende ontruiming zorgt niet voor onrust in Vrijstaat Wonderland bij Coevorden. De bewoners wachten rustig af wat er komen gaat.
"We bereiden ons geestelijk voor op de mogelijkheid dat we politiebezoek krijgen en dat die willen dat we hier weg gaan", zegt bewoner Rob Pietersen.

'Politie moet ons komen halen'
Pietersen is niet van plan om zomaar te vertrekken. "We vinden dat we in ons recht staan. En we willen dat statement maken, dus als de politie ons weg wil hebben, dan moeten ze komen om ons weg te halen." Als de politie inderdaad komt, zal het vertrek zonder stennis plaatsvinden volgens Pietersen. "Daar staan we niet voor, om met enige vorm van geweld hier weg te gaan."

Ook bewoner René maakt zich voorlopig niet druk. "Ik wacht rustig af tot er iemand aan mijn deur staat te rammelen. Ik blijf gewoon staan, totdat het niet meer houdbaar is, dan pak ik netjes in."

Grondgebied
Vrijstaat Wonderland heeft zich gevestigd op een stuk grond op de grens van Nederland met Duitsland. Volgens de bewoners is dit een stukje niemandsland. Uit nieuwe stukken van de gemeente Coevorden zou echter blijken dat het stuk grond van de gemeente is. Daarom kondigde wethouder Jeroen Huizing anderhalve week geleden de ontruiming van de vrijstaat aan.

Lees ook: 'Er is geen toestemming gegeven voor gebruik van de grond van Wonderland'

Doordat de grond ook onder Duitsland valt, gebeurt de ontruiming in samenwerking met de gemeente Emlichheim en de Duitse politie.
Deel dit artikel: