Staatssecretaris Van Rijn: Er moet snel duidelijkheid komen over situatie TSN

Een auto van TSN (Rechten: Frits Emmelkamp / RTV Drenthe)
Een auto van TSN (Rechten: Frits Emmelkamp / RTV Drenthe)
ASSEN - Het is belangrijk dat er snel duidelijkheid komt over de situatie bij TSN, zodat de onzekerheid voor de medewerkers zo snel mogelijk wordt beëindigd. Dat vindt staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid.
Ook moet ervoor worden gezorgd dat mensen die zorg nodig hebben, die krijgen, vindt Van Rijn.
Uitstel van betaling
TSN heeft uitstel van betaling aangevraagd voor een onderdeel dat mensen
helpt bij de huishouding. Er werken bij het bedrijf 12.000 mensen. Onder hen zijn honderden medewerkers van vestigingen in Emmen, Assen en Hoogeveen.

'Alles in het werk stellen'

Volgens TSN kost thuiszorg meer dan gemeenten ervoor willen betalen. Wethouder Joop Brink van Coevorden laat aan RTV Drenthe weten dat zijn gemeente alles in het werk gaat stellen om ervoor te zorgen dat cliënten zo weinig mogelijk merken van een eventueel faillissement. De thuiszorg in Coevorden wordt verzorgd vanuit de Emmer vestiging van TSN.
Het verwijt dat de gemeenten te weinig betalen, vindt Brink een landelijke discussie. Gemeenten krijgen volgens hem ook minder geld van het rijk.

Lees ook:
TSN vraagt uitstel van betaling aan: 'Het spijt mij heel erg'
Onderhandelen
Staatssecretaris Van Rijn herkent zich overigens niet in het verwijt dat gemeenten minder willen betalen. "Dat algemene beeld heb ik niet, maar dat kan natuurlijk her en der wel het geval zijn. Dat is altijd een kwestie van onderhandelen tussen bedrijven en gemeenten", zegt Van Rijn.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.