Veelbesproken pannenkoekenschip in Assen aangekomen

ASSEN - Er is lang tegen gestreden, maar het is er dan toch: het veelbesproken pannenkoekenschip van Assen. Vanmiddag voer het schip de provinciehoofdstad binnen.
Het schip begon zaterdagmorgen in alle vroegte aan de reis vanuit Harlingen, waar het is omgebouwd tot restaurantboot.

Bruggen en sluizen
Vanmorgen begon de reis vanuit Groningen naar de Drentse provinciehoofdstad, met op de route nog heel wat bruggen en sluizen. Halverwege de middag passeerde de 42 meter lange Albatros de laatste sluis en dat was de sluis Peelo in Assen. Rond vijf uur meert de boot af aan de kop van de Vaart.

Procedures van omwonenden
Tegen het pannenkoekenschip zijn allerlei procedures gevoerd door omwonenden van de Vaart. Zij vinden dat het schip te groot is en daarom niet in de omgeving past. Maar de rechtbank oordeelde onlangs dat de boot er mag komen.

Zie ook: Pannenkoekenschip in Assen mag afmeren

Vrijdag pannenkoeken
Morgen begint de opbouw van de pannenkoekenboot. Zo moeten de masten en de stuurhut nog op het schip bevestigd worden. Die zijn apart vervoerd op een ponton van een duwboot.

Vrijdag gaat het pannenkoekenschip open. "Het wordt nog spannend, maar als alles meezit kunnen vanaf vrijdagmiddag vijf uur de eerste pannenkoeken worden geserveerd", aldus initiatiefnemer Jan Boer.
Meer over dit onderwerp:
Assen Gemeente Assen pannenkoekenschip
Deel dit artikel: