D66 stelt vragen in Tweede Kamer over onderzoek naar het gebruik van Chroomverf bij Defensie

Onder andere in Ter Apel en Coevorden werd op de voormalige NAVO-depots met chroom6-verf gewerkt (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Onder andere in Ter Apel en Coevorden werd op de voormalige NAVO-depots met chroom6-verf gewerkt (Rechten: Archief RTV Drenthe)
TER APEL - D66 gaat in de Tweede Kamer vragen stellen over het onderzoek naar het gebruik van kankerverwekkende Chroom-6-verf bij Defensie. Oud-medewerkers van het NAVO-depot in Ter Apel hebben hun wantrouwen in het onderzoek uitgesproken.
Dat meldt
.

Niets nieuws

De oud-medewerkers van het NAVO-depot werden vorige week bijgepraat over het onderzoek naar het gebruik van verf met kankerverwekkend chroom-6. Maar volgens de bezoekers van de bijeenkomst hoorden zij niets nieuws.
"Toen we weer buiten stonden, wist ik net zo veel als toen we naar binnen gingen", zei een van de oud-medewerkers na de bijeenkomst. "'Er zijn geen uitspraken gedaan in het onderzoek, we mochten geen gedetailleerde vragen stellen."

De pijp uit

Een oud-collega van hem was cynisch. "Dat je denkt: ze rekken dit zo lang mogelijk, zodat zo veel mogelijk collega's de pijp uit gaan, voordat het onderzoek klaar is. Je zou toch willen dat ze ons in dit hele dossier maximaal blijven informeren?"

Coevorden

Niet alleen op het voormalige NAVO-depot in Ter Apel, maar ook op het depot in Coevorden werd gewerkt met chroom-6-verf. Ongeveer twintig oud-medewerkers daar vandaan, hebben zich gemeld bij letselschade-specialist Yme Drost.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.