Zo min mogelijk verpakkingsmaterialen in biologische winkel Coevorden

COEVORDEN - De biologische winkel BioLokaal in Coevorden heeft een vliegende start gemaakt. Het concept van biologische producten en zo min mogelijk verpakkingsmaterialen valt in de smaak.
De winkel aan de Bentheimerstraat is nu een week open en steeds meer klanten weten de weg ernaar toe te vinden. "Ik ben blij dat dit er is, het ontbrak nog in Coevorden. Ik eet graag gezond, maar moest voorheen overal mijn boodschappen bij elkaar scharrelen", zegt klant Christel Peters.

Potjes en zakjes
De winkel is een initiatief van Hanneke Haites. "Ik wilde een winkel met gezonde producten en weinig afval. Klanten kunnen hier zelf afwegen hoe veel ze van een product willen kopen. Ze nemen het mee in potjes of zakjes." Volgens Haites is haar winkel de eerste in Drenthe die volgens dit concept werkt.

Eerder hierover: Plan voor bijzondere biowinkel in Coevorden

Crowdfunding
De winkel kon er komen dankzij crowdfunding. "Ik ben heel blij me alle vertrouwen. In totaal is er door particulieren en bedrijven ruim 38.000 euro in de zaak geïnvesteerd. Zij krijgen hun geld met rente terug", aldus Haites.
Deel dit artikel: