Aannemer Wildlands heeft financiële problemen: 'Bouw van het nieuwe park niet in gevaar'

EMMEN - Het bedrijf Jora Vision heeft vandaag uitstel van betaling aangevraagd. Dat bevestigt directeur Frankwin van Beers van het Dierenpark Emmen. Jora Vison bouwt mee aan het nieuwe Wildlands en zorgt voor verschillende thema's in de dierentuin, zoals een Afrikaans gebied of een jungle.
"We hebben even snel moeten schakelen, maar het heeft gelukkig geen gevolgen voor de bouw van het nieuwe park", vertelt Van Beers.

Geen vertraging

Jora Vison werd ingehuurd door hoofdaannemer VolkerWessels. Tussen de bedrijven is een geschil ontstaan, onder andere over door Jora Vision uitgevoerd meerwerk. Vanwege het conflict besloot Jora Vision twee weken geleden het resterende werk op te schorten. "Als laatste noodmiddel om nog grotere verliezen te beperken", aldus het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de inrichting en het bedenken van de themagebieden in Wildlands. De werkzaamheden die Jora Vision niet onder de vlag van VolkerWessels maar rechtstreeks voor Wildlands uitvoert, worden wel voortgezet.
Zeer vervelend
VolkerWessels noemt de ontstane situatie "zeer vervelend". "Wij hebben ons aan alle gemaakte afspraken gehouden", laat het bedrijf in een reactie weten. "Er is voortdurend overleg geweest en we hebben geholpen daar waar we konden. Met alle betrokken partijen zijn duidelijke en schriftelijk vastgelegde afspraken gemaakt. We willen en kunnen problemen bij anderen niet afwentelen op het project. Wij zorgen ervoor dat de resterende werkzaamheden uitgevoerd worden."

Zonde

Ook Van Beers betreurt de situatie. "Het is ontzettend zonde dat dit gebeurt. Jora Vision heeft heel mooie dingen voor ons gedaan." Hij zag de problemen niet aankomen. "Wij wisten dat het bedrijf het zwaar had, maar dit verrast je dan toch."

Verhuizing

Wildlands Adventure Zoo Emmen zit in de laatste fase van de bouwwerkzaamheden. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de details. De eerste dieren zijn inmiddels verhuisd. Wildlands opent in maart volgend jaar de deuren.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.