Wijster krijgt herinneringsbord treinkaping 1975

WIJSTER - Wijster krijgt een herinneringsbord ter nagedachtenis aan de treinkaping in 1975. Dat is gisteravond bekend gemaakt op de bijeenkomst 'Wiesterse herinneringen' aan die treinkaping. De treinkaping duurde van 2 tot 14 december.
Op het bord is een grote foto van de trein te zien, met daaronder een korte tekst over de kaping waarbij drie doden vielen.

Volle bak
De avond 'Wiesterse herinneringen aan de treinkaping in 1975' trok een volle bak in dorpshuis De Weidehoek. Vooral de direct omwonenden van de trein konden hun verhaal kwijt. Het was voor het eerst in 40 jaar dat inwoners van Wijster met elkaar bepraatten hoe ze die periode beleefd hebben, toen hun dorp helemaal op de kop stond. Veel dorpelingen waren verbaasd te horen wat zich allemaal in de directe omgeving van de trein heeft afgespeeld.

lees ook: Wijster blikt terug op treinkaping 1975: 'Ik zie het nog voor me'

Bijzondere ontmoeting
Voor Jan en Roelie Beuving kreeg de avond nog een bijzonder tintje. Op 2 december vluchtte de toen drie-jarige Linda Koops met haar moeder bij de boerderij van Beuving binnen, nadat ze uit de trein waren ontvlucht. De Beuvings ontmoetten de nu in Glimmen wonende Linda Koops voor het eerst weer na 40 jaar.
Deel dit artikel: