Catawiki snelst groeiende internetbedrijf van Europa

ASSEN - Het online veilinghuis Catawiki uit Assen is in Londen uitgeroepen tot snelst groeiende internetbedrijf van Europa. Het bedrijf is in 2008 opgericht op een zolderkamertje in de Drentse hoofdstad.
Oprichters René Schoenmakers en Marco Jansen bouwden Catawiki om hun eigen stripboekenverzameling te beheren en uit te breiden.

Voor het eerst een Nederlands bedrijf

Catawiki zag de omzet de afgelopen vier jaar met liefst 45.080 procent groeien. Het bedrijf uit Assen is daarmee de grote winnaar van de Deloitte Technology Fast500, een verkiezing tussen de 500 snelstgroeiende techbedrijven van Europa, het Midden Oosten en Afrika
(EMEA). De prijs wordt al sinds 1997 uitgereikt. Het is voor het eerst dat een Nederlands bedrijf deze prestigieuze prijs wint.

Haar van Napoleon

In oktober is het online veilinghuis al uitgeroepen tot het snelst groeiende internetbedrijf van Nederland. De meest uiteenlopende verzamelobjecten worden er aangeboden: van antiek, oldtimers en postzegels tot een originele haar van Napoleon (die 2.500 euro opbracht) en unieke stripboeken.


Enorme banengroei

"Het aantal banen groeit enorm", vertelt manager Mark Borgman. "Vorig jaar zaten we nog met honderd mensen, nu zitten we er al met driehonderd mensen. En we zoeken er nog weer honderd, tweehonderd man bij."


Wel de bedoeling om in Drenthe te blijven

Ook al groeit het bedrijf ontzettend hard, voorlopig wil het bedrijf nog graag in Drenthe blijven. "Het wordt wel lastig voor ons om genoeg goede
developers
in de regio te vinden, maar we nodigen iedereen die voor ons wil werken in Assen van harte uit om te solliciteren", aldus Borgman.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl