'Goede hoop voor gehandicapt zoontje van Emmer asielzoeker'

EMMEN - Advocaat Pim Fischer heeft goede hoop dat er binnenkort een oplossing is voor de 8-jarige Amir. Dat laat hij weten aan RTV Drenthe.
Vandaag stonden de vader van Amir en het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers tegenover elkaar bij de rechter.

Geschorst

"De rechter heeft de zaak voor een aantal weken geschorst omdat het COA de situatie intern gaat bespreken en op zoek gaat naar een oplossing voor Amir." aldus advocaat Fischer.

Verblijf in azc

Jalil Mouradi uit Afghanistan wacht samen met zijn vrouw en twee zoontjes al vier jaar lang op zekerheid. Het gezin verblijft in het azc in Emmen.
De situatie was volgens vader Jalil de afgelopen vier jaar niet goed voor zijn zoon. In het azc zijn nauwelijks voorzieningen om Amir te verzorgen. Vader Jalil doet veel zelf, maar thuiszorg wil al niet meer langskomen. De werkomstandigheden voor de medewerkers zijn onvoldoende.

Tijdelijk niet welkom

Door een ruzie tussen een medewerker van de medische dienst en Mouradi kreeg de vader een tijdelijke ontzegging voor het AZC. In alle haast zochten vrijwilligers een ander onderkomen voor de vader en Amir.
Ook al kunnen de twee terug naar het azc dan is daar te weinig zorg voor Amir. Advocaat Fischer: "Dit is een goede stap. Ik heb goede hoop op een goede afloop.
Een woordvoerder van het COA laat weten dat vader inmiddels weer welkom is op het AZC. Het COA gaat met het gezin in gesprek om te kijken wat het beste is voor Amir.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.