Geen meldingen vanuit Emmen over homodiscriminatie

Het COC Groningen en Drenthe ontvangt geen meldingen uit Emmen (Rechten: pixabay.com)
Het COC Groningen en Drenthe ontvangt geen meldingen uit Emmen (Rechten: pixabay.com)
EMMEN - Bij het COC Groningen en Drenthe komen vanuit de gemeente Emmen geen meldingen binnen over homodiscriminatie. Vanuit heel Nederland zijn er wel flink wat meldingen.
Het COC zet zich in onder meer in voor de acceptatie en emancipatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Drempel?

Waarom er in de gemeente Emmen geen meldingen binnenkomen, is niet duidelijk. "Ik heb daar geen verklaring voor", zegt Annelies van Zanten van het COC. "Wij vragen ons ook af hoe het kan. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als alles goed gaat in Emmen en dat er niets te melden valt."
"Het kan ook heel goed zijn dat mensen de weg niet goed weten naar ons en andere instanties." Van Zanten denkt dat er ook sprake kan zijn van een drempel.

Wethouder Jan Bos

Van Zanten wil graag met wethouder Jan Bos in gesprek. "Wat kunnen wij doen om onze naamsbekendheid te vergroten? We moeten met elkaar kijken welke stappen we kunnen ondernemen."
Paulien Mellema van CDA Emmen stelde afgelopen dinsdag vragen aan de wethouder. Zij gaf aan verbaasd te zijn dat er geen meldingen zijn binnengekomen. Wethouder Bos heeft beloofd het uit te zoeken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.