Tegenstanders wereldrestaurant in Assen stappen naar rechter

Het nieuwe wereldrestaurant Happy World aan de Aziëweg dat ondanks protesten wel open mocht (Rechten: Margriet Benak / RTV Drenthe)
Het nieuwe wereldrestaurant Happy World aan de Aziëweg dat ondanks protesten wel open mocht (Rechten: Margriet Benak / RTV Drenthe)
ASSEN - Happy World op het bedrijvenpark in Assen-Noord blijft de gemoederen bezighouden. De tegenstanders van het nieuwe wereldrestaurant stappen naar de rechter, om de vergunning te laten vernietigen.
Het gaat dan om het nabijgelegen wokrestaurant Jasmijn Garden, Grill & Wok Restaurant Drenthe in Ubbena en om vastgoedbeheerder Aprisco.
In strijd met de regels
Het drietal vindt dat de gemeente Assen nooit een vergunning had mogen afgeven voor vestiging van dit restaurant aan de Aziëweg. Het is in strijd met de regels, vinden ze.
Ze protesteerden voor de zomer al tegen de komst van de nieuwe concurrent op zo'n korte afstand, maar ondertussen ging Happy World gewoon open.
De protesterende partijen beroepen zich op de gemeentelijke nota detailhandel en horeca. Daarin staat dat nieuwe restaurants voortaan alleen in het stadscentrum gevestigd mogen worden.
Uitzondering voor speciale plekken
Het college van B en W is hiervan afgeweken omdat er naar eigen zeggen bij speciale plekken uitzonderingen mogelijk zijn. Volgens het college is de Aziëweg zo'n bijzondere plek. "Het wereldrestaurant is makkelijk vanaf de snelweg A28 bereikbaar, er is voldoende parkeerruimte en het versterkt de noordelijke entree naar de stad, met ertegenover de McDonalds en een benzinepomp."
In prullenbak
Advocaat Peter Sluyter, die optreedt namens de tegenstanders, vindt dat er veel te gemakkelijk 'een speciale plek' van is gemaakt. "Zo kun je je eigen gemeentelijke beleidsnota wel in de prullenbak gooien. Want als je zo makkelijk iets als bijzonder bestempelt..."
Het college kreeg hiervoor in oktober ook al een tik op de vingers van de onafhankelijke bezwarencommissie.
De partijen staan op dinsdagmiddag 8 december tegenover elkaar voor de bestuursrechter in Groningen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.