DOS'46 lijdt eerste nederlaag

KORFBAL - DOS'46 is er niet in geslaagd om de eerste thuiswedstrijd in de Korfbal League winnend af te sluiten. Kampioenskandidaat TOP was een maatje te groot en vertrok met een 19-26 overwinning weer naar Sassenheim.
Bij DOS'46 nam Nienke Hintzbergen de plaats in van de vorige week met een schouderblessure uitgevallen Geertje Hoekstra. In de eerste helft beet de promovendus goed van zich af en kon het behoorlijk meekomen met TOP, dat zes internationals herbergt.

De ploeg van Daniel Hulzebosch ging met een 11-12 achterstand de rust in, maar verspeelde in de eerste tien minuten na rust het uitzicht op een overwinning (12-17). De 1100 toeschouwers zagen hoe de Sassenheimers makkelijker speelden en over alle schijven scoorden, terwijl het bij DOS'46 vooral van de heren moest komen.
Topscorer aan Nijeveense zijde was Sven Jonker met vijf treffers. "We hebben terecht verloren, maar ik had wel het gevoel dat er meer te halen viel", zo blikte hij terug op de wedstrijd. Aanvoerster Maaike Steenbergen: "We zijn niet weggespeeld en dat is positief."
DOS'46 dat in de seizoensouverture gelijkspeelde tegen AW.DTV, neemt het dinsdag in Bennekom op tegen DVO. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen landskampioen PKC.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.