Sinterklaasrit: een puzzeltocht met de auto in Zeegse

De Noord-Nederlandse Motor- en Autoclub organiseert vandaag de traditionele Sinterklaasrit (Rechten: pixabay.com)
De Noord-Nederlandse Motor- en Autoclub organiseert vandaag de traditionele Sinterklaasrit (Rechten: pixabay.com)
ZEEGSE - Puzzelen en autorijden. Het klinkt niet als een logische combinatie, maar in Zeegse gebeurt het. De Noord-Nederlandse Motor- en Autoclub organiseert vandaag de traditionele Sinterklaasrit, een puzzeltocht voor in de auto.
"De Sinterklaasrit wordt al sinds mensenheugenis uitgezet", grapt Herman Kerlien van de organisatie op Radio Drenthe. "De eerste zondag van december is vaste prik."


Dubbele betekenis

Bij de Sinterklaasrit volgen mensen met hun auto een uitgezette route. "Je krijgt aan het begin een startkaart waar je de controleposten langs de weg op moet invullen en je krijgt een routebeschrijving. In eerste instantie ziet dat eruit als een gewone routebeschrijving. Maar daarbij moet je er wel op bedacht zijn dat degene die de tocht heeft uitgezet daar soms wel eens een dubbele betekenis heeft gegeven", legt Kerlien uit.
"Als je na een bankje rechts moet, kan dat natuurlijk een picknickbankje zijn, maar ook een briefje van honderd."

Zelfde gezichten

Aan de Sinterklaasrit doen elk jaar vaak dezelfde mensen mee. "Uiteraard is er een vaste kern van mensen die alle soortgelijke ritten afloopt. Wij hopen elke keer weer deelnemers te krijgen die het nog niet zo vaak hebben gedaan, zodat je in de loop der tijd wat nieuwe gezichten krijgt", legt Kerlien uit.

Twee klasses

Nieuwkomers hoeven niet bang te zijn voor concurrentie van de ervaren deelnemers. "We hebben een niveau voor mensen die altijd meedoen. Die laten we niet uitkomen tegen de mensen die het nog niet zo vaak gedaan hebben. Daarvoor is er een aparte klasse.
De Sinterklaasrit begint vanmiddag om één uur bij eetcafé Het Witte Huis in Zeegse. De rit duurt ongeveer twee uur. Daarna volgt de prijsuitreiking.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.