MSC doet uitstekende zaken tegen Achilles 1894

VOETBAL - In de strijd tegen degradatie heeft MSC tegen directe concurrent Achilles 1894 in de hoofdklasse C uitstekende zaken gedaan. In Meppel was de ploeg van trainer Herman Scherpen met 3-1 te sterk.
Minuut stilte

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van oud MSC'er Martijn Doldersum. Beide ploegen zochten vanaf het begin de aanval, waarbij de thuisploeg meer balbezit had, zonder dat het grote kansen opleverde. De grootste kansen in de openingsfase waren voor de gasten uit Assen. Schutte en Mansaray misten in kansrijke positie.

Goede kansen

MSC, dat doelman Marc Holterman een aantal weken moet missen vanwege een ingescheurde enkelband, kreeg in het tweede deel van de eerste helft een aantal goede kansen, maar voor rust werd er niet gescoord.

Na rust aan leiding

Camiel Fidom bracht de thuisclub tien minuten na rust aan de leiding. Eerst miste de MSC- spits een grote kans, maar vijf minuten later was het wel raak. Broer Jos Fidom gaf een afgemeten voorzet, die Camiel alleen maar binnen hoefde te tikken.

MSC profiteerde

De Assenaren waren even van slag en MSC profiteerde optimaal. Bjorn Bakker gaf een afgemeten voorzet waarna Joel Huiskes koppend de voorsprong verdubbelde. Achilles probeerde met een aantal wissels het tij te keren, maar de ploeg van trainer Theo ten Caat werd zelden gevaarlijk. Bjorn Bakker verzuimde tien minuten voor tijd Achilles de nekslag toe te dienen. Voor een leeg doel mikte de Meppeler aanvaller over.

Spanning

Twee minuten later bracht Stef Beute de spanning weer terug. De verdediger strafte slordig uitverdedigen af, alhoewel er aan de treffer een buitenspelluchtje hing. Vijf minuten later maakte Jos Fidom aan alle onzekerheid een einde door, met een snoeihard schot, de 3-1 binnen te schieten.

Ziedend

Door de overwinning verschaft MSC zich wat lucht in de strijd tegen degradatie, terwijl Achilles naar beneden moet blijven kijken. Trainer Theo ten Caat was na afloop ziedend op zijn ploeg. "Er zijn spelers die denken dat ze op topklasse niveau kunnen voetballen, terwijl ze het niveau van de hoofdklasse nog niet aankunnen", aldus de teleurgestelde trainer.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.