SVBO grote winnaar, met dank aan late goal en hulp van Hoogeveen

SVBO won in de slotseconde van SC Erica
SVBO won in de slotseconde van SC Erica
VOETBAL - In de eerste klasse F was SVBO uit Barger Oosterveld de grote winnaar van dit weekend. Door een goal in blessuretijd won de nummer 3 van de ranglijst op eigen veld met 2-1 van SC Erica, terwijl koploper Heerenveen met 3-2 verloor bij Hoogeveen. WVV is de nieuwe koploper, maar op basis van het aantal verliespunten staat SVBO er het beste voor in deze klasse.
SVBO - SC Erica 2-1

"Het was op basis van het aantal kansen een verdiende zege, maar we hadden dit duel ook kunnen verliezen", oordeelde SVBO-trainer Rolf Veneboer. Door een treffer van Rean Bolk kwam SVBO op voorsprong, maar nadat de thuisclub enkele kansen onbenut liet in de tweede helft groeide het geloof bij SC Erica. "We gingen onnodig achterover leunen", vond Veneboer.
De gasten kwamen kort voor tijd uit een discutabele strafschop op 1-1. "In die fase niet gek dat hij de bal op de stip legde, ook al was ie misschien discutabel", meende Erica-trainer Arthur van der Veen. Rick Tubben benutte dit buitenkansje. SVBO schrok wakker en trok weer ten aanval en via René Wolbers werd het diep in blessuretijd 2-1.
Veneboer: "Dit was ons vorig seizoen niet gelukt, nu wel." Diezelfde conclusie trok Van der Veen. "Vorig jaar pakten we in zo'n duel een punt, nu niets. We zitten in de spreekwoordelijke hoek op dit moment."

Hoogeveen-Heerenveen 3-2

Hoogeveen verraste koploper Heerenveen. De ploeg van trainer John Kikkert was in eigen huis met 3-2 te sterk. De stand was al bij rust bereikt.
Heerenveen was de beter voetballende ploeg maar trof zondagmiddag een sterk collectief van Hoogeveen. De koploper nam nog wel de leiding, door een treffer van Kuiper, maar vier minuten later bracht Dave Padding de thuisploeg weer langszij. Nadat Kuiper de koploper opnieuw op voorsprong bracht, bogen Marco Hartman en Rik de Lange de achterstand om in een 3-2 ruststand.
Na 70 minuten kwam de thuisploeg met een man minder te staan. Shakki Mohamed ging te stevig een duel in en kreeg direct rood. In de slotfase drong Heerenveen aan, maar Hoogeveen hield stand.
Trainer John Kikkert blikte tevreden terug. "We hebben weliswaar wat geluk gehad, maar dat mag na de pech van de laatste weken ook wel een keer."

Hoogezand-Emmen 0-3

Emmen behaalde een reguliere overwinning op laagvlieger Hoogezand. De overwinning was verdiend en hierdoor blijft de ploeg van trainer Nico Haak bovenin meedoen. Niet alleen in de stand, maar in de strijd om de 2e periodetitel.
De omstandigheden waren lastig in Groningen. Het slecht veld en de harde wind maakte goed voetbal onmogelijk. Emmen speelde geconcentreerd en nam via Almar Doek, uit een terecht gegeven strafschop, de leiding. Vlak voor rust verdubbelde Saber Hendriks de score. Zeven minuten voor tijd scoorde Doek, uit de tweede strafschop van de wedstrijd, de derde treffer voor de Emmenaren.
Nico Haak kijkt vol vertrouwen uit naar de topper van volgende week tegen SVBO. "Zij hebben meer kwaliteit, maar we gaan er vol tegenaan."

Rolder Boys-TEVV 2-2

Rolder Boys en TEVV deelden de punten: 2-2. Na veertien minuten zette Oguzhan Altun de gasten op voorsprong. Deze voorsprong werd in de 33e minuut verdubbeld, toen Altun zijn tweede binnenschoot. "Beide doelpunten waren verdedigingsfouten", vond Rolder Boys-trainer Jan Korte. "Het was niet het weekend van onze keeper."
Rolder Boys kwam voor rust nog op gelijke hoogte. In de 36e minuut scoode Mart Oosting en vijf minuten later zorgde Sander van Nijen voor de 2-2.
De tweede helft was spannend, maar gescoord werd er niet meer. "Dat had wel gekund", vond Korte. "Wij kregen zeker negen opgelegde kansen vandaag." TEVV-trainer Hans Kamphuis was daarom blij met de puntendeling: "Als er vandaag één ploeg verdiende te winnen, dan was dat Rolder Boys."

WVV- Nieuw-Buinen 2-0

In Winschoten kon laagvlieger Nieuw Buinen het niet bolwerken tegen de nieuwe koploper in de 1e klasse F: WVV. Het werd 2-0.
Nieuw-Buinen overigens wel kansen, maar was niet effectief. Dat werd in de dertigste minuut afgestraft door Marcel Smit, die vanaf de zijlijn scoorde.
In de 63e minuut beslisten de Winschoters de wedstrijd door een treffer van Bert Jan Haaijer: 2-0.
"We hebben verloren zonder dat we weggespeeld zijn", vond Lippold. "We voetbalden goed en beter dan de twee wedstrijden hiervoor. Dus daar ben ik wel tevreden over, alleen heb je er vandaag niks aan."

Germanicus - Bergum 0-1

Hekkensluiter Germanicus uit Coevorden verloor in de slotfase op eigen veld van Bergum. Vier minuten voor tijd werd Caro Nunoo de matchwinner voor de gasten.
"We creëerden genoeg kansen, maar maakten deze niet af", was de conclusie van Germanicus-trainer Eric Prins. "Als je een bal er vijf meter voor de keeper niet in weet te schieten, dan krijg je een moeilijk seizoen en dat hebben we dus."

Stand

WVV is door de zege op Nieuw Buinen en de nederlaag van Heerenveen de nieuwe koploper in de 1e klasse F, maar de stand geeft een vertekend beeld. WVV heeft 24 punten uit 12 duels, Heerenveen staat nu 2e met 23 uit 11. Dan volgt SVBO met 22 punten, maar dan uit 10 wedstrijden. Emmen volgt op plek vier met 21 uit 11. SC Erica en Nieuw Buinen staan op dit moment op een promotie/degradatieplek en onder de streep staan Hoogezand en Germanicus.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.