WKE gelijk ondanks slechte dag van doelman Beukeveld

VOETBAL - WKE speelde op eigen veld met 3-3 gelijk tegen Magreb'90 uit Utrecht. Een eindstand die na 90 minuten wel terecht was, al vond WKE-trainer Paul Weerman dat zijn ploeg na de 2-1 voorsprong bij rust het duel definitief naar zich toe had moeten trekken.
Twee inschattingsfouten van doelman Raymond Beukeveld, die blunderde bij de 1e tegengoal, leek de tweede nederlaag in te luiden. Dat voorkwam Nick de Graaf, die tien minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde. Ondanks het puntenverlies blijft WKE koploper in de topklasse. De club uit Emmen heeft 28 punten uit 13 duels. Naaste concurrenten De Treffers (0-0) en AFC (2-0 nederlaag) volgen op respectievelijk 3 en 5 punten achterstand en hebben bovendien één duel meer gespeeld dan WKE.

Beukeveld

Magreb'90, sinds vijf weken getraind door oud WKE-trainer Alami Ahannach, kwam na 23 minuten op voorsprong. Raymond Beukeveld speelde voor Sinterklaas, liep onder een lange bal van Nourdin Boukhari door en Charles Dissels kon de bal in het lege doel tikken: 0-1.

Veerkracht

WKE herstelde zich nog voor rust tegen de nummer 13 van de topklasse. Henk Bakker rondde een fraaie aanval via Angelo Zimmerman en Erik Eleveld beheerst af en zorgde drie minuten na de openingsgoal voor de 1-1. Op slag van rust knalde Omar Kavak, net buiten de vijandelijke zestien, diagonaal raak: 2-1.

"De steekbal kwam maar niet"

Na rust vergat WKE de Utrechtse opponent de genadeklap toe te dienen. Niet dat de Emmenaren grote kansen onbenut lieten, maar wel kansen om via een steekpass vanaf het middenveld richting de spitsen gevaarlijk te worden. "Die steekpass kwam maar niet", verzuchtte trainer Paul Weerman na afloop.

In plaats van 3-1 werd het 2-3

De 3-1 bleef dus uit en Magreb'90 kwam zowaar op gelijke hoogte. Een vrije bal van invaller Jawad Bellasan, dwars door het midden, werd verkeerd beoordeeeld door Beukeveld: 2-2. Kort na de gelijkmaker werd het zelfs 2-3 en weer zag Beukeveld er niet goed uit bij het schot Ismail Ouaddouh.

Nick de Graaf

Een stunt leek in de maak, maar tien minuten voor tijd schoot Nick de Graaf uit een corner van Erik Eleveld de gelijkmaker binnen. "Ik kan wel leven met het gelijke spel. Magreb'90 is absoluut geen slechte ploeg. We hadden na de 2-1 de derde moeten maken. Dan waren ze mentaal geknakt. Aan de andere kant, we verliezen weer niet en de concurrentie verspeelt ook punten vandaag."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.