FNV tevreden met 'stevig sociaal plan' voor ontslagen werknemers Wabco

De FNV is tevreden over het sociaal plan voor de werknemers van Wabco (Rechten: Archief RTV Drenthe)
De FNV is tevreden over het sociaal plan voor de werknemers van Wabco (Rechten: Archief RTV Drenthe)
MEPPEL - Er ligt een goed sociaal plan klaar voor de werknemers van Wabco in Meppel. Dat zegt vakbondsbestuurder Johan Weijenberg van vakbond FNV.
"Werknemers krijgen een forse ontslagvergoeding die drie keer zo hoog is als de landelijke transitievergoeding. Daarnaast komt er goede begeleiding om de ontslagen medewerkers aan een nieuwe baan te helpen", zegt Weijenberg.

Fabriek naar Polen

Bij Wabco in Meppel worden remcilinders geproduceerd. Maar omdat het bedrijf in januari een grote klant gaat verliezen, wil de directie de fabriek verhuizen naar Polen. Daardoor verliezen 140 medewerkers hun baan.
'Directie heeft serieus gekeken naar sociaal plan'
Het FNV vroeg om een goede ontslagvergoeding, scholing en een goede begeleiding van werk naar werk voor de werknemers. Volgens Weijenberg heeft de directie daar serieus naar gekeken.

Uitzicht op vaste baan

"Er ligt een stevig sociaal plan. Het belangrijkste is dat er uitzicht is op een nieuwe vaste baan", vindt Weijenberg. Vanmiddag wordt het sociaal plan voorgelegd aan de werknemers van Wabco en mogen zij beslissen of ze hiermee akkoord gaan.
In oktober kwam Wabco ook al met een sociaal plan voor zijn medewerkers. Destijds stemden de medewerkers massaal tegen het plan.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.