'Mensen hebben echt zin in Kerstmis'

ASSEN - Sinterklaas eruit, kerstboom erin. Direct na 5 december liggen de tuincentra en andere winkels weer vol met kerstlampjes, kerstballen en andere kerstdecoratie.
Kerstgekte

Het is op de kerstafdeling van een tuincentrum in Assen een drukte van belang vanmiddag. Bedrijfsleider Henk van Engen: "Ik heb wel het idee dat het kerstgekte is, want gisteren was maar een dag na Sinterklaas en het ging al helemaal los. Het was ontzettend druk, mensen hebben er echt zin in."

Verlichting

Zo veel mogelijk verlichting binnen en buiten lijkt dit jaar een trend te worden. "Het gaat echt naar het Amerikaanse toe," aldus Engen. Wie z'n kerstboom volgens de laatste mode wil optuigen komt uit bij de koperkleurige en witte versieringen.

Wintertafereel

Als je denkt dat het tuincentrum vol staat met kerstspullen, ben je duidelijk nog nooit bij Bert en Ineke Klasen in Gasselternijveen geweest. Hun huis is een groot winterlandschap.

Miniatuurdorpjes

Overal in huis staan tafels met besneeuwde en kleurrijk verlichte miniatuur dorpjes. Huisjes, draaimolens, kerkjes en natuurlijk de dorpelingen. Hoe langer je ernaar kijkt hoe meer detail je ziet.

Elfstedentochtdorp

Hun nieuwste aanwinst is een Elfstedentochtdorp. Al hun spaar- en vakantiegeld gaat op aan de hobby. "We sparen alles en dan rond kerst kopen we er dit soort huisjes voor," zegt Ineke Klasen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.