OM wil nog twee ton verhalen op 'financieel adviseur' Edwin R.

Het OM wil nog eens twee ton van Edwin R. zien (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het OM wil nog eens twee ton van Edwin R. zien (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Het Openbaar Ministerie wil nog 200.000 euro zien van Edwin R., die eerder werd veroordeeld tot een celstraf van drie jaar. De oud-inwoner van Nieuw-Amsterdam werd in juli door de rechtbank in Assen veroordeeld voor onder meer oplichting, verduistering, faillissementsfraude en valsheid in geschrifte.
De rechtbank oordeelde ook dat de man gedupeerden een schadebedrag van bijna 400.000 euro terug moet betalen. De officier van justitie vindt dat de man meer schade heeft gemaakt en probeert via een zogeheten ontnemingsvordering nog eens twee ton op de man te verhalen. De Fraudekamer in Groningen beslist daarover op 19 januari.
Financieel adviseur
Edwin R. was sinds 2005 als zelfstandige actief als financieel adviseur. Hij dupeerde vervolgens klanten in Drenthe en Groningen. Negen deden uiteindelijk aangifte. Naast de celstraf legde de rechtbank in Assen de man een beroepsverbod voor de duur van vijf jaar op.

Grotendeels bekend

Nog voordat het vonnis in Assen werd uitgesproken was R. in Enschede, waar hij op dat moment woonde, alweer actief als 'financieel adviseur'. Zijn advocaat Joris Kroeze zegt dat R. vast zit in verband met verzekeringsfraude. De man zit sinds vijf maanden vast en heeft grotendeels bekend. Hij verscheen niet voor de Fraudekamer in Groningen.
Voorlopig staat op 1 maart de nieuwe zaak van Edwin R. op de agenda van de rechtbank in Almelo.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.