Emmer kunstenaar wil kunstkwartier op plek oude dierentuin

EMMEN - Als het aan kunstenaar Ingo Leth uit Emmen ligt, komt er op de plek van de dierentuin straks een kunstkwartier.
Emmen is bezig met de invulling van het dierenparkterrein, dat eind maart in handen van de gemeente komt. De gemeente wil onder meer plaats inruimen voor kunst en Leth heeft daar wel ideeën over.

Kunstenaars bundelen

"Ik denk aan het bundelen van kunstenaars. Het Centrum Beeldende Kunst en Filmhuis Emmen zouden er kunnen komen en Geopark de Hondsrug zou er een museum kunnen krijgen", zegt Leth. "Voor iedereen moet er plek zijn, want als het aanbod divers is, komt er ook een divers publiek. Dan kan de oude dierentuin straks ook weer een publiekstrekker zijn."
Grote kans
Leth heeft al een mondelinge toezegging van een ambtenaar dat het plan wordt uitgevoerd. Hij acht de kans dat het kunstkwartier er komt dan ook groot. "De gemeente heeft een aantal weken geleden een toelichting gegeven op alle plannen en daaruit bleek al dat het kunstkwartier min of meer definitief was. De kans dat het er komt is heel erg groot."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.