Eerste competitiezege voor korfballers DOS'46

KORFBAL - DOS '46 heeft vanavond de eerste zege van het nieuwe zaalseizoen behaald. In Bennekom waren de Nijeveners met 21-33 te sterk voor DVO, de ploeg die dit seizoen net als DOS'46 speelt voor handhaving in de korfballeague.
Vanaf het begin zette DOS'46 veel druk op de verdediging van de thuisclub. Maar ondanks goed aanvalsspel was Marco Zegwaard ongelukkig in de afronding. Zeker vijf afstandsschoten belanden op de rand van de korf. Gelukkig duurde deze periode niet al te lang, want even later wist de lange aanvaller van DOS'46 de korf wel veelvuldig te vinden.

DOS'46 geeft tegenstander geen ruimte

Niet alleen aanvallend groeide de ploeg uit Nijeveen in de wedstrijd. Ook verdedigend stond de ploeg uitstekend en gaf de tegenstander nauwelijks ruimte om te scoren. Verder dan acht doelpunten kwam DVO niet. DOS'46 zette daar een productie van veertien doelpunten tegenover, zodat de Nijeveners met een voorsprong van zes doelpunten kon gaan rusten (8-14).

Voorsprong werd in slotfase uitgebouwd

Ook na de rust was DOS'46 de bovenliggende partij. Ook al duurde het tot halverwege de tweede helft voordat de ploeg van trainer Daniël Hulzebosch definitief weg kon lopen van de tegenstander. Via een tussenstand van 17-22 werd het uiteindelijk 21-33 voor DOS'46. Topscorers bij DOS'46 waren Marco Zegwaard en Loes Blacquiere, elk met zes treffers.

Regerend landskampioen komt naar Nijeveen

Komende zaterdag speelt DOS'46 in sporthal De Eendracht in Nijeveen tegen regerend landskampioen PKC uit Papendecht. De wedstrijd begint om 20.00 uur.