Werknemers Buigcentrale Hoogeveen leggen werk neer om werkgever warme Kerst te wensen

HOOGEVEEN - Een warme Kerst. Dat krijgen werkgevers in de metaalsector vanmorgen toegewenst door onder andere het personeel van de Buigcentrale Steenbergen in Hoogeveen.
Sinds april dit jaar wordt onderhandeld voor een nieuwe CAO, maar zonder resultaat. Ook acties leverden niet veel op. Gisteravond is daarom opnieuw het werk neergelegd bij verschillende bedrijven in de provincie Groningen en bij de Buigcentrale Steenbergen in Hoogeveen.

'Tijd voor hardere acties'

De werknemers vertrekken vanochtend naar een actiebijeenkomst in Groningen. Volgens Johan Weijenberg van vakbond FNV is het tijd voor hardere acties. "Wij zijn al acht maanden bezig om ook in het grootmetaal een fatsoenlijke CAO te krijgen. Dat lukt nog steeds niet. Daarom hebben we nu onze actiestrategie veranderd."

Acties worden onvoorspelbaarder

"We zijn begonnen met vriendelijke acties, waarbij werkgevers op tijd op de hoogte werden gebracht van de actie. Nu worden onze acties onvoorspelbaarder", legt Weijenberg uit. "Stakingen worden vanaf nu niet meer van te voren aangekondigd, waardoor de werkgever zich er niet meer op kan voorbereiden. Daarmee hopen wij hen bedrijfseconomisch te treffen. Helaas moet het zo, maar kennelijk kan het niet anders."

Warme kerst

De medewerkers van Buigcentrale Steenbergen in Hoogeveen zijn de enige medewerkers van een Drents bedrijf dat aan de actie vandaag meedoen. Weijenberg: "De kern van de actie ligt in de provincie Groningen. Samen trekken we vanochtend naar het hoofdkantoor van de FME, het kantoor van de werkgevers. Wij gaan hen een warme Kerst toewensen. Wat dat precies inhoudt, dat houd ik nog even geheim."
Volgens Weijenberg is de actiebereidheid onder het personeel van de Buigcentrale in Hoogeveen groot. Het merendeel van het vaste personeel gaat vandaag staken.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.