Alfa-college is de grote mbo-school in Drenthe

Het Alfa-college in Hoogeveen (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Het Alfa-college in Hoogeveen (Rechten: Archief RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - Het Alfa-college is de beste mbo-school in Drenthe met negen topopleidingen. Dat blijkt uit de Keuzegids mbo 2016.
Landelijk is de school, met locaties in Hoogeveen, Assen, Hardenberg, Leek en Groningen, op een zesde plek geëindigd. Het Drenthe College staat op plek acht.

Acht topopleidingen in Hoogeveen

Van de negen topopleidingen die de school kent, worden er acht gegeven in Hoogeveen. Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Logistiek behaalden net als vorig jaar een eerste plaats. Ook de opleidingen Beveiliger, Verpleegkundige, Onderwijsassistent, Chauffeur goederenvervoer en Assistenten in de gezondheidszorg (Dokters-, Tandarts- en Apothekersassistent) mogen zich een jaar lang topopleiding noemen.
In Assen wordt op het Alfa-college de opleiding Sport en Bewegen gegeven. Ook deze opleiding is volgens de keuzegids dit jaar opnieuw een topopleiding.

Stabiel

De Drentse mbo-scholen staan de afgelopen jaren stabiel in de top tien van de mbo Keuzegids. Het Alfa-college stijgt dit jaar twee plekken, terwijl het Drenthe College een plekje zakt. Toch heerste er tevredenheid bij het Drenthe College.

Blij met plek in top tien

"Wij zijn heel blij dat we opnieuw in de top tien van de mbo Keuzegids staan", reageert woordvoerder Bert Broekhoven. "De verschillen met de scholen boven ons zijn maar heel erg klein. Bovendien zijn 21 opleidingen bij ons in de nieuwe keuzegids evengoed of beter beoordeeld dan vorig jaar, terwijl slechts zeven opleidingen het iets minder doen."

43 scholen onderzocht

De Keuzegids mbo 2016 heeft in totaal 43 scholen onderzocht. Daarbij wordt gekeken naar het oordeel van de studenten over hun school, het studiesucces en de bevindingen van de onderwijsinspectie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.