Drentse richt platform op voor feminisme: Er is te veel een beeld van hoe je als vrouw moet zijn

ANDEREN - De beeldvorming over feminisme moet beter. Reden voor Anne Ardon uit Anderen om samen met Justine van de Beek het platform Stellingdames op te zetten. "Nederland doet het wereldwijd gezien helemaal niet zo goed op vrouwengebied."
"Ons land heeft het op één na minste aantal topvrouwen ter wereld", zegt Ardon. "En ook het verschil tussen lonen is groter dan gemiddeld in Europa."

Vrouwen in de zorg
"We hebben te veel een beeld van hoe je als vrouw moet zijn", vertelt Ardon. Volgens haar wordt vrouwen te vaak verteld dat bijvoorbeeld de zorg hun plek is. "Wij vragen ons af of dat wel juist is."

Lipstickfeminisme
Een ander doel van het nieuwe platform is om de vooroordelen over het feminisme weg te nemen. Ardon en haar mede-oprichtster Justine van de Beek noemen zichzelf lipstickfeministen. "Iedereen heeft een beeld bij hoe een feminist er uit zou moeten zien, maar je hoeft geen kort haar te hebben of een tuinbroek te dragen", zegt Ardon. "Een feminist komt op voor vrouwenrechten. Hoe je eruit wilt zien of hoe je je wilt gedragen, dat is je eigen keuze."
Meer over dit onderwerp:
Feminisme Anne Ardon Stellingdames Anderen
Deel dit artikel: