Agnes Mulder bij klimaattop Parijs: Het begint steeds spannender te worden

PARIJS - In Parijs wordt deze dagen stevig onderhandeld over een klimaatakkoord. Volgens CDA Tweede Kamerlid Agnes Mulder uit Assen, die in Parijs aanwezig is, begint het steeds spannender te worden.
"Het komt er nu op aan", zegt Mulder. "Gisteravond is er een grote bijeenkomst geweest waar de deelnemers aan de conferentie flinke kritiek hebben geuit op het stuk wat er nu ligt. Daar wordt nu stevig over onderhandeld."

Wie betaalt wat?

Mulder is met een Kamerdelegatie in Parijs aanwezig. De groep wordt dagelijks bijgepraat door staatssecretaris Dijksma, die voor de Europese Unie onderhandeld. "Belangrijke punten zijn de opwarming van de aarde, maar ook wie doet wat en wie betaalt wat. Er is een groep van landen, zoals China en India, die zichzelf nog ziet als een soort van ontwikkelingsland. Maar die landen zijn zich ook behoorlijk aan het ontwikkelen en hoeven daarom niet alleen maar hulp te krijgen."

'We moeten van elkaar leren'

Het Asser Tweede Kamerlid heeft in Parijs al met verschillende mensen gesproken en heeft ook themabijeenkomsten bezocht. "Het is belangrijk om van elkaar te leren, want we moeten samen dit enorme probleem in de wereld aanpakken. Dat kan door kennis te delen. Daar profiteren we allemaal van."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.