Zorgen over niet afsluiten contract tussen verzekeraar en zorggroep

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het Scheper Ziekenhuis in Emmen (Rechten: archief RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - Het Comité Actie voor Bethesda in Hoogeveen maakt zich grote zorgen over de laatste ontwikkelingen tussen zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea en Treant Zorgroep.
Na maanden van onderhandelen liet de verzekeraar vandaag weten dat er geen contract is afgesloten met Treant, waar de ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal onder vallen. Maar toch zou de
worden.

'Onzekere situatie'

Het Comité Actie voor Bethesda begrijpt hier niets van. Volgens Frits Kappers van die organisatie ontstaat er voor cliënten van Achmea een zeer onzekere situatie als het gaat om het vergoed krijgen van zorg in die ziekenhuizen.
Volgens Kappers belandde eerder het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam in een soortgelijke situatie met een verzekeraar. Daar kozen cliënten van die verzekeraar uiteindelijk voor behandelingen in een ander, nabijgelegen ziekenhuis. Kapper stelt dat dit in Amsterdam een eenvoudige oplossing was, maar dat dit in het Noorden veel minder makkelijk is.
'Geen vertrouwen'
Kappers heeft er geen vertrouwen in dat er alsnog een contract tot stand komt tussen Zilveren Kruis Achmea en Treant Zorggroep. Een woordvoerder van de zorggroep liet in een reactie weten dat er nu inderdaad een merkwaardige situatie ontstaat. Verder wilde Treant nog niet reageren. De Raad van Bestuur zegt vrijdag het verhaal van Zilveren Kruis Achmea nader te zullen bestuderen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.