Werkstraf voor agressief gedrag in Zuidlaren

De man is veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur (Rechten: archief RTV Drenthe)
De man is veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur (Rechten: archief RTV Drenthe)
ZUIDLAREN - Een 32-jarige man uit Groningen die zich afgelopen zomer misdroeg in het centrum van Zuidlaren, is veroordeeld tot zestig uur voorwaardelijke celstraf voor agressief gedrag.
De man verliet op 20 augustus een kliniek in Zuidlaren en fietste in het centrum opzettelijk tegen een auto aan. Toen de automobilist uitstapte, werd de man weer agressief.

Terras

Omstanders die op het terras van Hotel de Brink zaten, kwamen erop af. Daarop stompte de Groninger een oudere man in het gezicht. Eind juli had hij ook al een verpleegkundige in de kliniek met de dood bedreigd.

Sigaret in het gezicht

De man kampt met een psychische stoornis. Hij is schizofreen. In juni misdroeg de man zich ook al in Groningen. Een buschauffeur vroeg de man, die met zijn auto in de weg stond, om aan de kant te gaan. Daarop werd de man kwaad en drukte zijn sigaret uit in het gezicht van de chauffeur. Dezelfde dag gooide hij ook al een steen door de ruit van zijn buurvrouw in Groningen.

Ontoerekeningsvatbaar?

"Heel vervelend voor al deze mensen die eigenlijk niets met hem te maken hebben", zei de officier van justitie. Volgens haar was de man niet volledig ontoerekeningsvatbaar en daarom eiste 150 uur voorwaardelijke celstraf. De rechter vond die straf te hoog. Behalve de werkstraf van zestig uur moet de man ook een schadevergoeding van zo'n 2.700 euro betalen aan de eigenaar van de auto waar hij tegenaan reed.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.