Droomwens komt uit: Jantje Hidding (88) uit Odoorn maakt voor het eerst een ritje op een paard

EMMEN - Een volle lach, twinkelende ogen en een opperbeste stemming. Bij manage de Eekwal in Emmen ging de droomwens van de 88-jarige Jantje Hidding in vervulling: voor het eerst in haar leven maakte ze een ritje op een paard.
De activiteitenbegeleiders van het verzorgingstehuis waar Jantje woont - de Paasbergen in Odoorn - organiseerden het uitstapje. "Ze droomt er al jaren van", zegt een toch wel wat bezorgde dochter Geesje Hidding. Haar moeder heeft reuma en de botten beginnen wel heel broos te worden.

Suikerklontjes

Als het gezelschap bij aankomst in de rijbak een groot, indrukwekkend paard ziet staan, kan Jantje haar geluk niet op: "Wat een mooi dier". Bij Geesje slaat de schrik zowat om het hart, maar de dochter kan opgelucht ademhalen als de begeleiders van de manage een ander, kleiner paard van stal halen. Dat kan Jantje trouwens niks schelen. Ze trekt meteen de meegebrachte suikerklontjes uit haar zak om 'Snuitje' te vertroetelen.

Genieten

Mevrouw Hidding had vroeger een boerderij met allemaal dieren en zelfs een paard. Toch kwam het rijden er nooit van. "Omdat dat vroeger gewoon niet zo ging", zegt Jantje. En dus grijpt ze nu haar kans om een klein uurtje te genieten van het ritje.

Afscheidskusjes

Als het dan toch echt tijd is om afscheid te nemen van Snuitje, blijft Jantje met een grote lach op het paard zitten: "Ik kan hem ook wel meenemen. Ze hebben bij ons tehuis nog wel een groot weiland." Helaas voor Jantje blijft het bij afscheidskusjes, maar dan wel een stuk of tien gelukkig.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.