Bernatavicius maakt 500e goal Hurry Up in eredivisie

HANDBAL - Hurry Up plaatste zich tegen het tweede team van Lions definitief voor de play-offs om een ticket naar de BeNeleague. De mannen van trainer/coach Joop Fiege hadden nog één punt nodig, maar wonnen zonder goed te spelen met ruime cijfers: 34-25. Het spannendste van de avond was zonder twijfel het wachten op de 26e treffer. Dat was namelijk de 500e van dit seizoen. Thomas Bernatavicius was uiteindelijk de maker van die goal.
"Heel leuk dat ik hem maak, maar wat ik ermee heb verdiend weet ik niet. Volgens mij kost het me zelfs een rondje", lachte de Litouwse opbouwspeler in Zwartemeerse dienst. Ook Fiege merkte niets van 'strijd' in zijn ploeg om de 500e treffer te maken. "Helemaal niet. Dat leefde meer bij de spelersvrouwen die op facebook een soort weddenschap hadden afgesloten."

Afwezigen

Fiege had tegen Lions 2 maar twee wisselspelers tot zijn beschikking. Zo miste de oefenmeester cirkelspeler Gintaras Cibulskis die vlak voor het duel ziek naar huis ging en zaten Mart Aalderink en Ruben Fiege geblesseerd op de tribune. Vaidas Trainavicius en Tomas Bernatavicius startten op de bank. Ook niet uit weelde, verklaarde Fiege. "Ze zijn niet topfit, hebben deze week ook niet alles kunnen trainen."

Matige wedstrijd

Zonder de twee Litouwse opbouwspelers bakte Hurry Up er aanvankelijk niet veel van. Het tempo bij balbezit was veel te laag en ook in de dekking was de scherpte ver te zoeken. Lions 2 bleef eigenlijk vrij simpel bij, al was de marge bij rust vier in het voordeel van de thuisclub: 16-12. Ook de eerste tien minuten na rust waren erg matig van de thuisclub, waarna Fiege in een time-out kennelijk de goede snaar raakte. In het laatste kwartier groeide de marge snel en werd het duel toch nog ruim gewonnen.

"We zijn verder dan exact een jaar geleden"

Die marge van negen geeft volgens Fiege het verschil aan tussen het Hurry Up van exact een jaar geleden en nu. "We zijn verder dan exact een jaar geleden. Alleen is en blijft het lastig aangeven hoe ver we op dit moment zijn. Komende dinsdag gaan we naar Duitsland om daar een oefenduel te spelen onder veel meer weerstand dan we gewend zijn. Dat zullen we in het nieuwe jaar, in aanloop naar de play-offs, nog wel een keer gaan doen."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.