VIDEO: IJsbeer in Dierenpark Emmen stoeit met dode kat

EMMEN - Een heftig moment dit weekend in Dierenpark Emmen. Een ijsbeer stoeide voor de ogen van bezoekers met een dode kat.
Fotograaf Ruurd Jelle van der Leij was toevallig een dagje met zijn gezin in het dierenpark en greep naar zijn camera om foto's en filmpjes te maken.

Is dat echt een kat?

"Op een gegeven moment kwamen we bij het ijsberenverblijf. We keken elkaar aan en zeiden: is dat echt een kat?", vertelt Van der Leij aan RTV Drenthe.

Volgens de fotograaf was de kat al dood, voordat de ijsbeer hem greep. Hij vermoedt dat het dier 's nachts al in het water van het verblijf is gevallen.

Natuurlijk gedrag

"De ijsbeer vertoonde echt natuurlijk gedrag. Dat was misschien nog wel het mooist om te zien. Hij gooide de kat in het water en dook er vervolgens weer bovenop", zegt Van der Leij. Volgens hem was het geen luguber gezicht. "Kinderen reageerden er eigenlijk niet op".

Sneu
Volgens woordvoerder Wijbren Landman van Dierenpark Emmen was de kat inderdaad al dood voordat de ijsbeer hem ontdekte. Het gebeurt overigens vaker dat katten van omwonenden op het dierentuinterrein terechtkomen. Maar in het ijsberenverblijf was nog nooit een kat geweest. "Het is sneu voor de eigenaar", reageert Landman.

"De kat had een chip, op die manier konden we de eigenaar achterhalen en op de hoogte brengen." Personeel van de dierentuin probeerde de ijsbeer naar binnen te lokken, maar dat lukte niet. Pas aan het einde van de middag ging de ijsbeer naar binnen en konden medewerkers van de dierentuin de dode kat van het terrein halen.
Deel dit artikel: