Carbidslachtoffer: Ineens is je gezicht verbrand

HOLLANDSCHEVELD - De 22-jarige Brandy van Achteren uit Hollandscheveld verbrandde vorig jaar zijn gezicht tijdens het carbidschieten.
Hij vertelt zijn verhaal om mensen te wijzen op de gevaren.

Bijvullen

De meeste ongelukken gebeuren als een carbidbus niet gelijk knalt of als de bus moet worden bijgevuld. Dit gebeurde ook bij Brandy. "Ik wilde de bal erin doen en voor ik 'm ervoor had, komt er een vlam uit en toen was het gebeurd. Toen had ik mijn gezicht verbrand."

Zalf smeren

In eerste instantie lijkt het allemaal mee te vallen maar Brandy besluit toch om naar het ziekenhuis te gaan. Daar zien de artsen een gezicht vol met tweedegraads brandwonden. Ze sturen hem gelijk door naar het Brandwondencentrum Groningen. "Ik heb echt geluk gehad. Ik heb een aantal weken een zalf moeten smeren en nu zie je er eigenlijk niets meer van", aldus Brandy.

Catering

Brandy is door wat er vorig jaar is gebeurd helemaal klaar met het carbidschieten. "We gaan wel schieten, maar er moet ook iemand voor de hapjes en drankjes zijn en dat ben ik dit jaar. Laat een ander hem maar afvullen. Ik kijk wel toe."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl