D66-wethouder Maurice Hoogeveen Drents politicus 2015

ASSEN - D66-wethouder Maurice Hoogeveen van Assen is verkozen tot Drents Politicus van het Jaar 2015. De titel politiek talent gaat naar CDA-Statenfractievoorzitter Riëtte Wollerich uit Nieuw-Buinen.
Dat maakte de jury, bestaande uit acht politieke journalisten van RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden vanmiddag bekend.

Grote beker

De winnaars ontvingen de onderscheiding, een grote beker, uit handen van de winnaars van vorig jaar. Maurice Hoogeveen kreeg zijn beker van gedeputeerde Ard van der Tuuk. Riëtte Wollerich werd gefeliciteerd door het talent van 2014, VVD-fractievoorzitter Roald Leemrijse van Assen. De prijs is dit jaar voor de vierde maal uitgereikt.

'Kanshebben voor Den Haag'

De jury roemde in haar rapport Maurice Hoogeveen om zijn bevlogenheid, zijn strategische handelwijze, zijn enorme dossierkennis en sterke communicatieve vaardigheden. Ook zijn behendige manier om verbindingen te leggen onderscheidt hem. “Een kanshebber voor een carrière in Den Haag”, aldus de jury, al heeft hij zelf die ambitie voorlopig niet.

Reddende engel

Riëtte Wollerich is volgens de vakjury als nieuwkomer een aanwinst voor Provinciale Staten en blijkt de reddende engel na een roerige CDA-periode in de Drentse politiek. Ze valt op door haar snelle dossierkennis, is scherp in het debat, maar met humor en charme.

Bekendheid

RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden organiseren jaarlijks de verkiezing Drents politicus van het Jaar om meer bekendheid te geven aan het Drentse politieke bedrijf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl