Vrijstaat Wonderland is weer ontruimd

COEVORDEN - De vrijstaat Wonderland op de grens van Coevorden en Duitsland is aan het begin van de avond alweer ontruimd.
De bewoners waren net een aantal uur weer terug nadat het terrein afgelopen vrijdag ook al werd ontruimd.

Tent meegenomen
"Ik ben met geweld uit mijn tent verwijderd", vertelt Yoshi Livo, bewoner van het eerste uur. "Ze hadden dit keer geen documentatie bij zich, maar ik moest wel weg. Mijn tent hebben ze ook meegenomen."

Lees ookVrijstaat Wonderland is weer bewoond: 'Voorlopig houden we het heel kleinschalig'

Livo is nu op zoek naar een slaapplaats voor vannacht. "Ik heb nog een tent, misschien ga ik wel terug. Het is jammer dat dit is gebeurd. We gaan nu met de rest van de mensen achter Wonderland overleggen om te kijken hoe het nu verder moet."

Van wie is de grond?
Wethouder Jeroen Huizing (CDA) liet vanmiddag weten dat grond eigendom is van de gemeente. "In dit geval is het de grond van gemeente Coevorden. Weliswaar gelegen in Duitsland, maar het is onze grond. Uiteraard willen we niet dat daar gekampeerd wordt."

Lees ook: Politie ontruimt vrijstaat Wonderland bij Coevorden

Bewoner Yoshi Livo ziet het anders. "Wij hebben een claim gemaakt in september, waarin wij aantonen dat deze grond ons toebehoort. Daar mogen ze op reageren en dat hebben ze nog niet op de juiste juridische wijze gedaan."
Deel dit artikel: