Nieuw initiatief om Verkeerspark Assen weer open te krijgen

Screenshot van de Facebookpagina die Ten Zijthoff en Koops zijn gestart (Rechten: screenshot Facebook)
Screenshot van de Facebookpagina die Ten Zijthoff en Koops zijn gestart (Rechten: screenshot Facebook)
ASSEN - Twee Assenaren zijn een petitie gestart om eigenaar Herman Jasper van Verkeerspark Assen en de gemeente weer om tafel te krijgen.
"Doel is aandacht te vragen voor de slechte conditie van het park en we willen duidelijk maken dat mensen het park graag weer open willen zien", vertelt initiatiefnemer Jan Koops aan RTV Drenthe.
Koops is zelf oud-werknemer van het Verkeerspark. Hij vindt het belangrijk dat het park weer opent, omdat het volgens hem een educatieve functie heeft.
Petitie
Koops startte de petitie maandagavond samen met initiatiefnemer William ten Zijthoff. De twee kenden elkaar niet, maar vonden elkaar via internet. Binnen een paar uur tijd ondertekenden honderden mensen de petitie. "Het gaat snel, dat is mooi", aldus Koops. De initiatiefnemers willen de petitie uiteindelijk aanbieden aan de gemeente Assen.

Offline gehaald

Vorige week opende Vanessa Trommelen de pagina 'Wij willen onze Verkeerspark terug Assen'. Maar die haalde ze offline op verzoek van de eigenaar van het park.
Koops zou aan zo'n verzoek geen gehoor geven. "Nee, ik ga niet zomaar de pagina offline halen, behalve als de politie of de rechter me dat vraagt te doen." Volgens Koops moet je niet "bij elke tegenslag de strijdbijl erbij neerleggen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.