Groep kinderen (12 en 13 jaar) uit Westerveld experimenteert met harddrugs

STEENWIJK - Een groep van vijftien tot twintig kinderen van 12 en 13 jaar uit de gemeenten Westerveld en Steenwijkerland experimenteren met drugs. De scholengemeenschappen in Steenwijk willen het drugsgebruik hard aanpakken.
"We vinden het zeer zorgwekkend", zegt directeur Fokke Rosier van CSG Eekeringe. "We hebben overleg gehad met vertegenwoordigers van de gemeenten, de politie en ook met verslavingszorg. De jongeren gebruiken softdrugs zoals wiet, maar ook harddrugs. Dat is misschien nog wel erger."
Dealen
De directeuren van CSG Eekeringe en twee locaties van RSG Tromp Meesters in Steenwijk hebben geen concreet bewijs dat er gedeald wordt op de schoolpleinen. "Maar we vinden dat onze gebouwen en pleinen veilig moeten zijn voor alle leerlingen", zegt Rosier. "Als er gedeald wordt, doen we er zeker aangifte van. Dat was voorheen al zo en zal ook zo blijven."
Controle
Ouders en verzorgers van de leerlingen van de scholen zijn per brief geïnformeerd over het drugsgebruik van een groep leerlingen. "We willen gaan controleren en als het nodig is leerlingen hun tas laten leeg maken", legt Rosier uit. "We kunnen kluisjes controleren en eventueel hulp krijgen van de politie hierin."
Schorsing
Leerlingen die met drugs betrapt worden, worden geschorst. "Ze mogen niet eerder terug naar school, dan wanneer er een hulpverleningstraject is ingezet", aldus Rosier. "We zijn er niet voor om leerlingen te arresteren, maar wel voor een veilige schoolomgeving."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.