Dagelijks bestuur Reestmond wil intern onderzoek naar belastingdeal

Het dagelijks bestuur van Reestmond wil een onderzoek naar de gang van zaken rond de deal van zes ton met de belastingdienst. (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het dagelijks bestuur van Reestmond wil een onderzoek naar de gang van zaken rond de deal van zes ton met de belastingdienst. (Rechten: archief RTV Drenthe)
DIEVER - Het dagelijks bestuur van werkvoorzieningschap Reestmond wil een intern onderzoek naar de gang van zaken rond de deal van het schap met de Belastingdienst.
In die deal koopt Reestmond een terugvordering van 1,6 miljoen af met een bedrag van zes ton.
Verontwaardiging
RTV Drenthe bracht die deal vorige week naar buiten, samen met de verontwaardiging die dat oproept bij raadsleden van de gemeenten die het bestuur van Reestmond vormen. Wethouder Klaas Smidt van Westerveld kondigde vanavond het onderzoek aan tijdens de gemeenteraadsvergadering van Westerveld.

Lees ook:
Verontwaardiging over deal Reestmond met Belastingdienst

Motie

Smidt reageerde daarmee op een motie van Progressief Westerveld waarin onder andere om een dergelijk onderzoek werd gevraagd. Die motie, gesteund door de oppositie in de raad, haalde het overigens niet. Raadsleden maken zich kwaad over de manier waarop wordt omgesprongen met zes ton gemeenschapsgeld.

Onduidelijk

Ook in de gemeenteraad van Meppel zou aanstaande donderdag een motie met een verzoek om een onderzoek worden behandeld. Het is nog onduidelijk of die motie er komt, als het dagelijks bestuur van Reestmond donderdagmiddag zelf al besluit een onderzoek in te gaan stellen.

Onterechte subsidies

Onderwerp van het onderzoek is de manier waarop de deal met de Belastingdienst is gesloten en wat er daarvoor fout is gegaan met het aanvragen van subsidiegelden. De Belastingdienst vindt dat het schap onterecht subsidies heeft gekregen voor het opleiden van medewerkers. Dat geld - ruim 1,6 miljoen euro - moest worden terugbetaald.

Directie

Het algemeen en dagelijks bestuur van Reestmond wordt gevormd door vertegenwoordigers van de gemeenten Staphorst, De Wolden, Meppel en Westerveld. Al eerder bleek dat die besturen niet betrokken zijn bij de onterechte subsidies en de schikking met de belasting. Dat was een directie-aangelegenheid.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.