Sproei-installatie FC Emmen vrijdag toch weer in gebruik

De sproeiers gaan vrijdag weer aan in de JENS Vesting
De sproeiers gaan vrijdag weer aan in de JENS Vesting
VOETBAL - FC Emmen speelt vrijdagavond haar laatste thuisduel van het jaar op een nat kunstgrasveld. De sproei-installatie zal voor het duel tegen VVV-Venlo toch weer in gebruik genomen worden.
Afgesloten

De clubleiding van FC Emmen besloot eind november de sproei-installatie voor het kunstgrasveld in de JENS-vesting af te sluiten vanwege de kans op vorst. Dit tot grote frustratie van trainers en spelers. In het thuisduel tegen Jong Ajax was het veld door de hevige regenval nog nat genoeg, maar in de wedstrijd tegen MVV anderhalve week geleden was het veld kurkdroog.
Blessure Deul
Tijdens de wedstrijd tegen MVV, die Emmen verloor (en daarmee ook de kansen op het winnen van de tweede periodetitel), was de eerste tegengoal een gevolg van het droge veld en raakte Boy Deul geblesseerd aan zijn rug. Of dat laatste te maken heeft met het veld is niet bewezen, maar niet ondenkbaar volgens de medische staf.

800 euro

FC Emmen-directeur Wim Beekman over de beslissing: "We gaan die 800 euro investeren. Morgen (woensdag) wordt alles weer aangesloten. We laten niets aan het toeval over. Tegen Jong Ajax was er niet gesproeid, maar tegen MVV hadden we ook nog eens te maken met een harde wind die het veld droog maakte. De temperaturen zijn op dit moment hoger dan normaal in december, dus we faciliteren goede omstandigheden en maandag wordt alles weer afgesloten."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.