Bart Bennema: Het is heel mooi om op deze manier gewaardeerd te worden

Sportcoach Bart Bennema (Rechten: archief RTV Drenthe)
Sportcoach Bart Bennema (Rechten: archief RTV Drenthe)
ATLETIEK - "Het voelt als een hele eer om die waardering te krijgen", zegt atletiekcoach Bart Bennema. De oud-inwoner van Assen is gisteren tijdens het Sportgala in Amsterdam uitgeroepen tot Coach van het Jaar.
"Het is heel mooi om op deze manier gewaardeerd te worden voor je vak en het werk dat je gedaan hebt", aldus Bennema. Hij denkt dat hij de prijs te danken heeft aan de prestaties van atlete Daphne Schippers, van wie hij de trainer is.
"Als Daphne twee keer vierde was geworden, hadden we nog steeds gezegd van: 'wat goed'. Maar dan had ik deze prijs niet zo snel gekregen. Zo werkt dat wel een beetje."
Schippers won op het Europees kampioenschap goud op zowel de 100- als de 200 meter.

Lees ook:
Bennema coach van het jaar
Meer aandacht

Bennema vindt het mooi om te zien dat atletiek steeds meer aandacht krijgt. "Het is een wereldsport. Maar het is niet zo dat het dagelijks of wekelijks in het nieuws is. Het gebeurt wel steeds meer de afgelopen jaren. Ik vind het mooi dat atletiek zo in beekd komt."

Lees ook:
Bart Bennema trots op nominatie

2016

Volgend jaar zijn er weer Olympische Spelen. Zal Bennema dan ook weer tussen de genomineerden staan? "Als het weer net zo goed gaat als dit jaar, maken we een kans om er weer tussen te staan. Maar ik zie het niet als een enorme druk, waar ik niet mee kan leven."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.