Hans de Jong en ACV na dit seizoen uit elkaar

VOETBAL - Hans de Jong vertrekt na dit seizoen bij het Asser ACV. De trainer en de Asser zaterdaghoofdklasser gaan 'in goed overleg' uit elkaar. "Daar moet je het mee doen", laat De Jong weten. "We hebben afgesproken daar geen mededelingen over te doen."
Dat het afscheid het gevolg is van een 'goed overleg' lijkt wel duidelijk. De club en de oefenmeester uit De Knipe voerden twee lange gesprekken, maar kort
viel de definitieve beslissing.
Periodetitel en net geen finale van de nacompetitie
De Jong is bezig aan zijn tweede seizoen bij ACV, waar hij vorig jaar een periodetitel pakte en net de finale voor een plek in de topklasse misliep.
Verleden bij Cambuur en SC Heerenveen
Op amateurniveau was hij actief bij Leeuwarder Zwaluwen, maar hij werkte langdurig bij de betaalde clubs in Friesland. De Jong was bij sc Cambuur gedurende vijf seizoenen hoofd jeugdopleidingen. sc Heerenveen maakte van zijn kwaliteiten gebruik als trainer van B1 en de beloften, maar ook als assistent van de Noorse hoofdtrainer Trond Sollied. Ook maakte De Jong in Heerenveen analyses van tegenstanders en fungeerde hij voor de club als scout in binnen- en buitenland.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.