'Gedeputeerde Henk Brink schoffeert gemeenteraad Tynaarlo'

Volgens Kasper Kloos beslist de gemeenteraad van Tynaarlo over de komst van een transferium bij De Punt (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Volgens Kasper Kloos beslist de gemeenteraad van Tynaarlo over de komst van een transferium bij De Punt (Rechten: Archief RTV Drenthe)
VRIES - Schoffeert gedeputeerde Henk Brink de gemeenteraad in Tynaarlo met zijn aankondiging dat er een transferium bij De Punt komt? Casper Kloos van Leefbaar Tynaarlo vindt van wel.
Volgens Kloos is het namelijk niet de provincie die de uiteindelijke beslissing over het transferium neemt, maar de gemeenteraad van Tynaarlo.

Geen gelopen race

"Het is maar zeer de vraag of de raad wel zit te wachten op een transferium", denkt Kloos. "Uit het onderzoek naar de nut en noodzaak van dit transferium blijkt namelijk dat de meerwaarde hiervan maar zeer klein is. Daarnaast weegt het waarschijnlijk helemaal niet op tegen de inbreuk die gemaakt wordt op de kostbare natuur aan de oostkant van de A28. Voor Leefbaar Tynaarlo is de komst van het transferium daarom zeker nog geen gelopen race."

'Tynaarlo werkt mee aan Transferium'

Dat is het voor de gemeente Tynaarlo wel, tenzij een milieueffectrapportage nog roet in het eten gooit. Volgens wethouder Theun Wijbenga heeft de provincie aan de gemeente Tynaarlo gevraagd naar een transferium bij De Punt en heeft de gemeente aangegeven daaraan mee te willen werken.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.