Fruitteler Sturing wijst schikkingsvoorstel af: Niemand legt mij het zwijgen op

Fruitteler Henk Sturing gaat niet akkoord met een schikkingsvoorstel van het OM (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Fruitteler Henk Sturing gaat niet akkoord met een schikkingsvoorstel van het OM (Rechten: Archief RTV Drenthe)
HOOGHALEN - Fruitteler Henk Sturing uit Hooghalen wordt vervolgd voor valsheid in geschrifte bij zijn loonadministratie. Dat heeft het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie (OM) geantwoord op vragen van RTV Drenthe.
In juli 2013 deed de Arbeidsinspectie een inval bij Sturing. Het OM heeft er ruim twee jaar over gedaan om tot vervolging over te gaan.

PGB-gelden misbruikt?

Sturing werd ook beschuldigd van misbruik van persoonsgebonden budgetten van tijdelijke werknemers en arbeidsuitbuiting. Ook zouden er onveilige werksituaties zijn en mogelijk slechte huisvesting van de Portugese werknemers. Sturing heeft dit altijd ontkend. Voor zover bekend wordt hij voor al die beschuldigingen niet vervolgd.

'Niemand legt mij het zwijgen op'

Volgens de fruitteler heeft het OM hem een schikkingsvoorstel gedaan. Maar daar is hij niet op ingegaan. "Dan moest ik tekenen en mocht ik nooit meer ergens over praten", aldus Sturing. "We leven in een vrij land. Niemand legt mij het zwijgen op."

Naam zuiveren

Sturing wil nu zelf voor de rechter verschijnen. "Ik wil voor eens en voor altijd duidelijkheid hebben. Ik wil mijn naam gezuiverd hebben."
De gemeente Midden-Drenthe laat mensen met een uitkering werkervaring opdoen bij Sturing. Hij levert ook producten aan de voedselbank.

Schadeclaims

De fruitteler uit Hooghalen moet op 21 maart volgend jaar voor de meervoudige kamer in Almelo verschijnen. Sturing zegt door de beschuldigingen en de berichtgeving daarover tonnen schade te hebben geleden en bereidt schadeclaims voor.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.