Explosief groeiende internetveiler uit Assen hard op zoek naar personeel

ASSEN - Internetveiler Catawiki uit Assen is hard op zoek naar nieuw personeel. Dat zegt marketing manager Mark Borgman tegen RTV Drenthe.
Het bedrijf is de afgelopen jaren hard gegroeid en wil dat volgend jaar ook doen. "De groei wordt op dit moment bepaald door hoe snel we mensen kunnen aannemen."

300 medewerkers

Begin 2014 groeide het bedrijf uit zijn voegen in het eerste pand, een herenhuis aan de Oranjestraat in Assen. Inmiddels heeft het bedrijf driehonderd medewerkers in dienst, waarvan honderd op het hoofdkantoor werken. De veiler zit nu op de bovenste verdiepingen van het gemeentehuis van Assen.

Uitbreiden naar het buitenland

Catawiki is het snelst groeiende internetbedrijf in Europa. Het opende een kantoor in Amsterdam om hoger opgeleid personeel aan te trekken. Voor buitenlandse werknemers heeft de hoofdstad toch meer aantrekkingskracht, en de veiler wil vooral in het buitenland uitbreiden. "Vorige week hadden we voor het eerste iemand uit Noord-Korea die aan het meebieden was, dus internationaal zijn we wel."

Meer bezoekers

Aan al het succes kleeft voor een bezoeker van de site wel een nadeel: er is nu veel meer concurrentie voor een object, maar volgens Borgman vinden veel bieders dat ook een leuke uitdaging. "Dan ben je aan het opbieden tegen mensen uit het buitenland of ergens anders in het land voor iets dat je heel graag wilt hebben. We verkopen unieke objecten dus voor veel mensen maakt het niet echt uit wat ze betalen omdat ze het heel graag willen hebben."

'We blijven voorlopig in Assen'

Het bedrijf zoekt niet alleen in Nederland naar personeel. "We zijn ook op zoek naar internationale mensen, we doen het heel goed in Italië dus zoeken we mensen die Italiaans spreken. Amsterdam heeft in het buitenland ook een iets hoger aanzien dan Assen, maar we willen toch mensen naar Assen krijgen want hier zit ons hoofdkantoor natuurlijk."
Catawiki gaat voorlopig dan ook niet weg uit Drenthe: "De oprichters komen uit Noord-Nederland. Hier zijn we begonnen, hier liggen onze roots, hier zullen we nog een tijdje blijven."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.