'Winst werkvoorzieningschap Reestmond dankzij tijdelijke werknemers'

Werkvoorzieningschap Reestmond (Rechten: archief RTV Drenthe)
Werkvoorzieningschap Reestmond (Rechten: archief RTV Drenthe)
MEPPEL - De begroting voor 2016 van werkvoorzieningschap Reestmond laat een winst van ruim zes ton zien. "Dat is mede te danken aan de 72 medewerkers met een tijdelijk contract", zei voorzitter Jan Leijssenaar van de ondernemingsraad Reestmond.
Hij sprak in tijdens de raadsvergadering van de gemeente Meppel.
"Dat is de groep mensen die we al vijftien maanden proberen buiten Reestmond aan het werk te krijgen. Dit resultaat laat zien dat ze bij Reestmond op hun plek zitten en daar ook nog genoeg geld opgebracht hebben", zei Leijssenaar.

Reguliere baan

In totaal 72 werknemers van Reestmond met een tijdelijk contract moeten geleidelijk aan richting een reguliere baan begeleid worden. Verschillende partijen in de Meppeler raad, en hele raad van de gemeente Westerveld dringen vanaf begin dit jaar aan op het in vaste dienst nemen van deze groep.

Teken aan de wand

Ook de ondernemingsraad van Reestmond vraagt al vijftien maanden om de tijdelijke werknemers een vaste baan aan te bieden. Dat het werkvoorzieningschap winst heeft gemaakt, met deze tijdelijke werknemers nog in dienst is voor de ondernemingsraad een teken aan de wand.

Beschermde werkplek

"Hieraan kunnen we zien dat het in vaste dienst nemen van deze groep mensen alleen maar goed is voor Reestmond, en goed voor deze mensen die een beschermde werkplek nodig hebben", aldus Leijssenaar.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.